Soy is a legume that is rich in protein, fiber, vitamins, and minerals. In particular, it contains isoflavones, which are a class of phytochemicals that play a role in regulating the effects of estrogen in the human body. Experimental studies have shown that soy isoflavones may have beneficial effects on human health, including reducing the risk of obesity, osteoporosis, breast cancer, and relieving the symptoms of menopause or inflammation of the endometrium, when taken in daily doses of no more than 50 mg/100 g.
La soia è un legume ricco di proteine, fibre, vitamine e minerali. In particolare, contiene gli isoflavoni che sono una classe di composti fitochimici che svolgono un ruolo nella regolazione degli effetti degli estrogeni nel corpo umano. A seguito di studi sperimentali, è stato dimostrato che gli isoflavoni della soia possano avere degli effetti benefici sulla salute degli esseri umani, tra cui riduzione del rischio dell’obesità, di osteoporosi, del cancro al seno e alleviare i sintomi della menopausa o infiammazioni all’endoderma, assumendone dosi giornaliere non superiori ai 50 mg/100 g.
Soia e Isoflavoni: possibili effetti sul metabolismo umano
PICCONE, GIULIA LAURA
2022/2023
Abstract
Soy is a legume that is rich in protein, fiber, vitamins, and minerals. In particular, it contains isoflavones, which are a class of phytochemicals that play a role in regulating the effects of estrogen in the human body. Experimental studies have shown that soy isoflavones may have beneficial effects on human health, including reducing the risk of obesity, osteoporosis, breast cancer, and relieving the symptoms of menopause or inflammation of the endometrium, when taken in daily doses of no more than 50 mg/100 g.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12075/16797