The aim of the Emerging food technologies is to improve food quality and safety; among these, the Pulsed electric field technology represents one of the most promising innovations. Thanks to the work of the researchers, PEF is already being applied in various fields in the industry and has still room to improve. At the same time, novel foods, represent an alternative food source that could integrate and diversify the human diet. Edible insects, represent one of the most important subjects of study due to their great potential, given the huge source of macronutrients that can be obtained from the processing of this natural resource
L'obiettivo delle tecnologie alimentari emergenti è migliorare la qualità e la sicurezza degli alimenti; tra queste, la tecnologia del campo elettrico pulsato rappresenta una delle innovazioni più promettenti. Grazie al lavoro dei ricercatori, il PEF viene già applicato in vari settori dell'industria e ha ancora margini di miglioramento. Allo stesso tempo, i novel foods rappresentano una fonte alimentare alternativa che potrebbe integrare e diversificare la dieta umana. Gli insetti edibili sono uno dei principali soggetti di studio a causa del loro grande potenziale, data la vasta fonte di macronutrienti che può essere ottenuta dalla lavorazione di questa risorsa naturale.
Studio dell' effetto delle tecnologie alimentari emergenti sui novel foods: Pulsed Elecric Field e insetti edibili
GJEKO, RONALDO
2023/2024
Abstract
The aim of the Emerging food technologies is to improve food quality and safety; among these, the Pulsed electric field technology represents one of the most promising innovations. Thanks to the work of the researchers, PEF is already being applied in various fields in the industry and has still room to improve. At the same time, novel foods, represent an alternative food source that could integrate and diversify the human diet. Edible insects, represent one of the most important subjects of study due to their great potential, given the huge source of macronutrients that can be obtained from the processing of this natural resourceFile | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12075/18594