Evaluations of two unconventional yeasts in red grape must winemaking, such as Starmerella bombicola and Wickerhamomyces anomalus with the dual purpose of reducing the concentration of ethanol in wines and as a biocontrol strategy.
Valutazione di due lieviti non convenzionali in vinificazione a partire da mosto d'uva rosso, quali Starmerella bombicola e Wickerhamomyces anomalus con il duplice scopo di ridurre la concentrazione di etanolo nei vini e come strategia di biocontrollo.
WICKERHAMOMYCES ANOMALUS E STARMERELLA BOMBICOLA IN VINIFICAZIONE COME LIEVITI NON CONVENZIONALI PER LA RIDUZIONE DI ETANOLO E COME STRATEGIA DI BIOCONTROLLO
BADIALI, CHIARA
2024/2025
Abstract
Evaluations of two unconventional yeasts in red grape must winemaking, such as Starmerella bombicola and Wickerhamomyces anomalus with the dual purpose of reducing the concentration of ethanol in wines and as a biocontrol strategy.File in questo prodotto:
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https://hdl.handle.net/20.500.12075/23463